Представники окремих районів Донецької області погодили з гарантіями безпеки тільки одну із сорока заявок на ремонт об’єктів інфраструктури на Донеччини поблизу лінії розмежування, повідомляє українська сторона Спільного центру контролю та координації на сторінці штабу АТО у Facebook.

За даними СЦКК, зокрема, йдеться про дамбу шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів коксохімічного виробництва ТОВ НПО «Інкор і Ко», розташованої поблизу населеного пункту Новгородське на Донеччині, а також ділянки аміакопроводу державного підприємства «Укрхімтрансаміак» біля Травневого.

«У разі руйнування дамби, речовини, які зберігаються в шламонакопичувачі (до їх складу входять феноли, фенольні сполуки, сірчана кислота, формальдегіди, нафтопродукти, смолисті речовини, нафталін та інші речовини, що утворилися в процесі основного виробництва) можуть потрапити в річки Кривий Торець та Сіверський Донець, з якого, в свою чергу, здійснюється забір питної води для мешканців практично усього Донбасу», – мовиться у повідомленні.

Окрім того, наголошують в СЦКК, ненадання гарантій з боку ОРДО на безпечне проведення робіт унеможливлює введення в дію газорозподільчої станції та газогону на ділянці «Мар’їнка-Красногорівка», відновлених українською владою.

«Відсутність газу не дає змогу запустити 13 газових котелень, надати тепло в 6 шкіл, 5 дитячих дошкільних установ та будинки мешканців. Без енергоносія вимушено припинили роботу і підприємства в цих населених пунктах: ВАТ «Красногорівський вогнетривкий завод», ВАТ «Лактіс», Мар’їнський хлібозавод та інші. А це, окрім не виготовлення відповідної продукції, понад 3000 робочих місць для місцевого населення», – кажуть представники центру.

Також українське представництво СЦКК наполягає на важливості проведення негайний робіт із відновлення водопостачання Майорська, де живе 180 сімей, та ремонту на ділянках оптико-волоконних ліній зв’язку компанії «Vodafone-Україна» на території тимчасово непідконтрольній Уряду України (в районі населеного пункту Оленівка).

Начальник відділу зв’язків з громадськістю компанії «Vodafone-Україна» Вікторія Рубан 24 січня в ефірі Донбас.Реалії заявила, що компанія не може перевірити чи відремонтувати своє обладнанн без гарантій безпеки на окупованій території Донецької області. Вона зазначила також, що питання про ситуацію зі зв’язком в Донецькій області винесено на переговори контактної групи в Мінську.

11 січня зник зв’язок Vodafone на непідконтрольних територіях Донбасу. У компанії повідомили про пошкодження оптоволоконного кабелю. 19 січня повідомили про відновлення зв’язку на Луганщині.

22 січня угруповання «ДНР» опублікувало заяву до компанії Vodafone з проханням посприяти у відновленні роботи мережі і направити фахівців оператора на непідконтрольну Україні територію Донеччини.

leave a reply: