Транзит газу до Євросоюзу через Україну зріс на 30% порівняно з показниками початку березня минулого року, заявляє Укртрансгаз на своїй сторінці у Facebook.

Окрім того, зазначають в компанії, запасів газу в газосховищах достатньо, щоб комфортно завершити цьогорічний опалювальний сезон.

«Станом на сьогоднішній ранок обсяг газу в ПСГ (підземні сховища газу – ред.) становить 9,23 млрд кубометрів, що на 1 млрд або на 12% більше ніж на цю дату торік», – мовиться у повідомленні.

Кризовий комітет при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України оголосив 6 березня про завершення кризової ситуації, пов’язаної з російським «Газпромом».

28 лютого компанія НАК «Нафтогаз України» повідомила про перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським газовим монополістом, компанією «Газпромом» у суперечці щодо компенсації на суму 4,63 мільярда доларів за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту. «Газпром» заявив про незгоду з рішенням Стокгольмського арбітражу, у компанії оголосили про початок процедури розірвання контрактів з НАК «Нафтогаз України» на поставку й транзит газу.

1 березня у компанії «Укртрансгаз» заявили про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС і додали, що падіння тиску на вході системи ускладнює його транзит і споживання. Уряд запровадив національний план дій в енергетиці щодо обмеження споживання природного газу.

3 березня в компанії «Укренерго» заявили, що зниження тиску газу в ГТС на 20% не вплинуло на стабільність енергосистеми. Президент Петро Порошенко, зі свого боку, повідомив, що ситуація з газопостачанням в Україні стабілізувалася.

leave a reply: