Національний банк України оскаржує рішення суду, який зобов’язав «Приватбанк» повернути сім’ї Суркісів 1,05 мільярда гривень, 266,2 тисячі доларів і 7,8 тисячі євро.

Як повідомили Радіо Свобода у прес-службі регулятора, НБУ подав касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду і просить суд зупинити виконання цього рішення до вирішення спору в касаційній інстанції.

«Ми вважаємо, що суди першої та апеляційної інстанції порушили процесуальне законодавство, проігнорували надані докази у справі та винесли неправосудне рішення. На даний момент вивчається можливість звернутись з цього приводу до Вищої ради правосуддя», – йдеться у заяві НБУ.

За даними ЗМІ, у грудні 2016 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом сім’ї Суркісів: Ігоря, Григорія, Рахміль (батько Ігоря й Григорія), Марини (дочка Ігоря), Світлани (дочка Григорія) Суркісів й Поліни Ковалик (дружина Григорія), вони просили скасувати рішення НБУ №105 від 13 грудня 2016 року, яким вони були визнані інсайдерами «Приватбанку».

17 травня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов родини Суркісів щодо оскарження пов’язаності та стягнення коштів з «Приватбанку» загальною сумою в 1,05 мільярда гривень, 266,2 тисячі доларів США і 7,8 тисячі євро. 

Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада відхилив апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

У грудні минулого року уряд схвалив рішення націоналізувати «Приватбанк». У Нацбанку наголошують, що під час входження держави в капітал «Приватбанку» кошти пов’язаних з банком осіб були конвертовані у капітал банку (процедура bail-in), тобто ці кошти внесли в капітал банку для зменшення витрат держави на порятунок фінансової установи. 

leave a reply: