Компанія «Укрзалізниця» має намір запровадити електронний квиток на регіональні потяги та запустити електронний сервіс для купівлі квитків у країни Європейського союзу із 2018 року, заявив на засіданні уряду виконувач обов’язків голови правління Євген Кравцов.

«Планується, що впродовж наступного року ми зможемо запустити велику кількість нових електронних сервісів. Це онлайн-продаж квитків на всі сполучення з ЄС, це впровадження електронного квитка на всіх регіональних потягах, це онлайн-бронювання додаткових послуг, котрі сьогодні надає «Укрзалізниця» і котрі ми недостатньо просуваємо. Також дуже важливо – це інтероперабельність у пасажирському господарстві з іншими видами сполучень. Перш за все – це автобусні трансфери. Плануємо запустити єдиний квиток із автобусним трансфером для української залізниці», – сказав він.

Окрім того, за словами Кравцова, наступного року «Укрзалізниця» планує пілотний проект щодо приміських потягів у київському вузлі.

«Це має бути сполучення модернізованими електричками з інтервалом руху потягів у 20–25 хвилин на найбільш пріоритетних напрямках приміського сполучення – Ірпінь, Буча, Немішаєве, Бровари», – зазначив чиновник.

На переконання Кравцова, це має дозволити розвантажити автошляхи і покращити ситуацію людям, які їздять до столиці на роботу із передмість і сусідніх населених пунктів.

18 січня Кабінет міністрів вивів «Укрзалізницю» з підпорядкування Міністерства інфраструктури і передав в управління уряду.

18 жовтня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність передачі ПАТ «Укрзалізниця» з підпорядкування Мінінфраструктури до Мінекономрозвитку. За його словами, апеляційні скарги Кабміну і Мінекономрозвитку суд залишив без задоволення.

leave a reply: