У Службі безпеки заявили про відсутність охорони українських газотранспортних систем протягом 2013-2015 років. Такими є результати розслідування, проведеного спільно із Генеральною прокуратурою, йдеться на сайті СБУ.

«Правоохоронці встановили, що протягом 2013-2015 років керівництво одного з державних охоронних підприємств організувало механізм розкрадання коштів під час виконання договорів з охорони об’єктів газотранспортної системи. Посадовці на «папері» залучали до виконання робіт приватні фіктивні структури, які не мають права, згідно із законодавством, здійснювати охорону державних об’єктів. Через дії чиновників під загрозою опинилося стабільне функціонування стратегічної системи, зловмисники також привласнили мільйони гривень державних коштів», – зазначається у повідомленні.

Наразі, за даними СБУ, вдалося відновити повноцінну охорону об’єктів ПАТ «Укртрансгаз». Обвинувальні акти за статтями Кримінального кодексу щодо службового підроблення і привласнення та розтрати майна шляхом зловживання посадою направили до суду, повідомляють представники відомства.

В «Укртрансгазі» ситуацію наразі не коментували. 

leave a reply: