Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Китайська корпорація доріг і мостів домовилися про реконструкцію Шулявського шляхопроводу у Києві, інформує у неділю урядовий портал з посиланням на очільника українського міністерства Степана Кубіва.

Згідно з повідомленням, крім реконструкції столичного мосту, китайська сторона дала згоду на будівництво мосту біля Кременчука. Як повідомив перший віце-прем’єр, міністр Економрозвитку Степан Кубів проектні пропозиції щодо цих двох об’єктів оцінюються у 400 мільйонів доларів.

«Пропоную вам завершити підготовчі роботи щодо цих проектів не пізніше вересня, щоб після цього можна було перейти до укладення кредитних угод та договору на виконання робіт з корпорацією», – сказав Кубів 14 травня у Пекіні на зустрічі з керівництвом Китайської корпорації доріг та мостів.

27 лютого у Києві обвалилася частина бетонної огорожі на Шулявському шляхопроводі, що є важливою транспортною артерією міста. Причинами обвалу конструкцій назвали минулі пожежі біля шляхопроводу і корозію бетону. Тоді внаслідок обвалу ніхто не постраждав, але уламки пошкодили припарковані під мостом машини. Рух мостом нині дозволено із деякими обмеженнями.

leave a reply: