Національний банк України заявив про намір оскаржувати судові рішення щодо неправомірності входження держави в капітал «Приватбанку» та процедури bail-in. Про це йдеться у повідомленні на сторінці НБУ в Facebook.

«Національний банк наголошує, що всі рішення щодо «Приватбанку» були прийняті виключно в рамках спеціальної процедури, передбаченої статтею 41-1 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»», – зазначається там.

Окружний адміністративний суд Києва визнав націоналізацію «Приватбанку» частково незаконною, про що йдеться в постанові суду № 826/20239/16.

18 грудня минулого року уряд ухвалив рішення про націоналізацію «Приватбанку». Згідно з умовами націоналізації, єврооблігації «Приватбанку» підлягали процедурі bail-in (конвертації боргу кредиторів у капітал). Національний банк України розглядає їх як зобов’язання, пов’язані з колишніми власниками банку.

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s (S&P) 11 січня знизило рейтинг «Приватбанку» з рівня «R» (під наглядом регулюючого органу) до «SD» (вибірковий дефолт).

 

leave a reply: